NAŠA PRIČA

NVU Građanski aktivizam

image

NVU Građanski aktivizam je osnovan 2019 godine sa ciljem razvoja i unaprjeđivanja obrazovanja, nauke i inovacija, poljoprivrede, zaštite i afirmacije ljudskih prava, opšte kulture i umjetnosti, kulture zdravlja, sporta, socijalnog i ekonomskog osnaživanja i opšte bezbjednosti pojedinca i zajednice.

Ciljevi Udruženja se takođe odnose na Unapređivanje i zaštita životne sredine i doprinos razvoju evropskih integracija i vladavini prava.
Za relativno kratak vremenski interval je zahvaljujući donatorskoj liniji realizovano šest projekata iz oblasti manjinskih I ljduskih prava, poljoprivrede, kulture, rodne ravnopravnosti, drvoprerade i institucionalnog obrazovanja.

Sprovedene aktivnosti su pretežno bile istraživačkog karaktera, shodno senzibilitetu I iskustvima članova Udruženja .

image
image
image

CILJEVI UDRUŽENJA SU

image

Razvoj i unaprjeđivanje obrazovanja, nauke i inovacija, poljoprivrede, zaštite i afirmacije ljudskih prava, opšte kulture i umjetnosti, kulture zdravlja, sporta, socijalnog i ekonomskog osnaživanja i opšte bezbjednosti pojedinca i zajednice.

Unapređivanje i zaštita životne sredine i doprinos razvoju evropskih integracija i vladavini prava.

MISIJA

image

Posvećeni smo realizaciji široko postavljenih ciljeva naše organizacije koji će osnažiti održivu budućnost i voditi ka socijalnom i ekonomskom unapređenju društvenih zajednica u našoj zemlji.
U dostizanju naših ciljeva posvetili smo se radu i saradnji sa građanima, pravnim licima i nadležnim državnim institucijama kako bi kroz saradnju i zajednički rad postigli što bolje rezultate i podstakli razvoj ukupnog drušvenog ambijenta u Crnoj Gori.